Συμμετοχή στο σεμινάριο “Εθισμός στις Οθόνες”

Έπεσες κι εσύ στην παγίδα της νταντάς οθόνης

Κατάλληλο για γονείς παιδιών ηλικίας 6 μηνών μέχρι 16 χρονών

Θα κλείσουμε τα μάτια σε αυτή την παγκόσμια απειλή;

Θα επέτρεπες στο παιδί σου να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών μπροστά στα μάτια σου;

Φυσικά όχι, αφού ξέρεις τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν οι ουσίες αυτές στην υγεία του.

Γιατί λοιπόν σηκώνεις τα χέρια ψηλά όταν το παιδί σου επιμένει να χρησιμοποιήσει χωρίς μέτρο τις ηλεκτρονικές συσκευές; Η γνώση για τις επιπτώσεις τις παρατεταμένης χρήσης των ηλεκτρονικών (ειδικά κάτω από την ηλικία των 16) και οι επιπτώσεις στην συναισθηματική, νοητική και φυσική ανάπτυξη του παιδιού θα σε βοηθήσουν να δεις το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία.

Ο σκοπός μου δεν είναι να σε τρομάξω. Αντίθετα, θέλω να κατανοήσεις ότι έχεις περισσότερη δύναμη από ότι νομίζεις για να προστατεύσεις το παιδί σου.

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κατάθλιψη θα είναι η μόνη μεγαλύτερη αιτία προβλημάτων υγείας στον κόσμο μέχρι το 2030. Μάθε περισσότερα εδώ.

Είναι δεδομένο ότι τα αίτια της κατάθλιψης για κάθε άτομο μπορούν να είναι διαφορετικά. Εμείς ως γονείς, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε την σοβαρότητα του εθισμού στης οθόνες, αφού μπορεί να αποτελέσει την αποσύνδεση των παιδιών από την πραγματική τους αξία ως άτομα και την άρνηση της φυσικής τους ύπαρξης αφού μέσω της ψηφιακής τους ύπαρξης συχνά λαμβάνουν περισσότερες επιτυχίες και συνεχόμενο ενδιαφέρον – πράγμα που δεν συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

Αυξανόμενη βάση διεθνών επιστημονικών στοιχείων υποδηλώνει ότι η υπερβολική χρήση των Ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα που παραδοσιακά συνδέονται με τον εθισμό σε ουσίες.

Επιπλέον, η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία έχει οδηγήσει στην φτωχοποίηση των κοινωνικών δεξιοτήτων οι οποίες θυσιάζονται για χάρη της συνεχούς σύνδεσης με συνέπεια η προσοχή να είναι βραχυπρόθεσμη καθώς και η ικανότητα διατήρησης πληροφοριών να είναι μειωμένη.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα γνωρίζεις για των εθισμό στις οθόνες:
➡️ Ποιές είναι οι επιπτώσεις στη συναισθηματικη, νοητικη και φυσική ανάπτυξη του παιδιου σου
➡️ Πώς καταλαβαίνεις ότι το παιδί σου έχει εθιστική συμπεριφορά
➡️ Ποιό είναι το όριο χρήσης των οθονών για κάθε ηλικία και γιατί
➡️ Με ποιό τρόπο μπορείς να θέσεις όρια, ακόμη και αν δεν έθεσες ποτέ μέχρι τώρα
➡️ Πώς να αντιμετωπίζεις την απότομη συμπεριφορά και τα ξεσπάσματα του παιδιού σου
➡️ Πώς να ενδυναμώσεις τη σχέση σου για περισσότερη συνεργασία
➡️ Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το κενό που δημιουργέιται όταν αφαιρεθούν οι οθόνες από το σπίτι
➡️ Ποιοι κανόνες θα βοηθήσουν στην εδραίωση των νέων συνηθειών

Εάν εμείς οι γονείς προσπαθήσουμε συλλογικά, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν συναισθηματικά ισορροπημένα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα στερήσουμε παντελώς τις οθόνες για να το καταφέρουμε.

Στο σεμινάριο θα δοθούν Πρακτικές Συμβουλές για κάθε ηλικιακή ομάδα μέχρι την ηλικία των 16 ετών και θα απαντηθούν τα ερωτήματα που σας απασχολούν για το παρόν θέμα.


Κατάλληλο για γονείς παιδιών ως 6 μηνών ως 16 ετών

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήρι ΖΩΝΤΑΝΤΑ στην εφαρμογή ZOOM‼️
Πέραν της ζωντανής μετάδοσης θα υπάρχει η επιλογή παρακολούθησης του μαγνητοσκοπημένου εργαστηρίου μέχρι την 6η Ιουλίου 2022.
Θα έχετε την επιλογή να παραθέσετε τις ερωτήσεις σας στο τέλος του σεμιναρίου.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Q&A

Για πρώτη φορά σε σεμινάριο μου θα διεξαχθεί μια Ζωντανή συνάντηση Q&A που θα γίνει 2 εβδομάδες μετά το σεμινάριο, ώπου θα μπορείς να λάβεις απαντήσεις για τις δυσκολίες που τυχον αντιμετωπίσεις βάζοντας σε ισχή τις πρακτικές που θα λάβεις στο εργαστήρι.

Τις ερωτήσεις αυτές θα μπορείς να τις υποβάλεις μέσω email πριν την συνάντηση ή ζωντανά κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχεις καμία απορία για το πώς θα θέσεις τα όρια με υγιής τρόπους και θα πορευτώ μαζί σου για να βρούμε τη λύση για κάθε δυσκολία που τυχόν θα συναντησεις.

addiction2
Ημερομηνία: 06.04.22
Ώρα έναρξης: 8μμ.

Διάρκεια: 2 ώρες

Κόστος Συμμετοχής 72€
(συμπ. 19% ΦΠΑ)

banner-01

Μέχρι τώρα έχω δουλέψει με χιλιάδες μικρούς και μεγάλους βοηθώντας τους να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα στη ζωή τους. Βλέποντας τους προπονούμενούς μου να αποκτούν την ευτυχία και την ευημερία στη ζωή τους, αντλώ δύναμη να προχωρώ και να προσφέρω στους ανθρώπους μια πιο ανάλαφρη και χαρούμενη ζωή.

Φόρμα Εγγραφής

Please enter your name.
Please enter a message.

You must accept the Terms and Conditions.